Applicatie en Database beheer

Applicaties en databases zijn belangrijke onderdelen van uw infrastructuur. Continuïteit in software ontwikkeling en beheer worden daarbij steeds belangrijker. Organisatieveranderingen, samenwerkingen of fusies en nieuwe dienstverleningsconcepten stellen steeds hogere eisen. Deskundig beheer is noodzakelijk om uw infrastructuur optimaal te laten presteren.

Applicatiebeheer

Bedrijfsprocessen verlopen aanzienlijk efficiënter met de juiste inzet van beschikbare ICT-middelen. Onder applicatiebeheer verstaan we alle activiteiten om software en database applicaties te beheren, onderhouden en aan te passen aan nieuwe omstandigheden.

Applicatiebeheer zorgt ervoor dat een applicatie optimaal aansluit bij de:

 • ICT omgeving (intern en extern)
 • gebruikerswensen
 • actuele werkprocessen.

Wat zijn belangrijke aspecten van applicatiebeheer:

 • verhelpen en voorkomen van fouten, gebruikersproblemen en bugs
 • zorgdragen voor prestaties en beschikbaarheid van functionaliteiten
 • monitoren van gebruik van de applicaties en uitvoeren van preventief beheer
 • configureren/aanpassen van de applicaties aan gebruikerswensen
 • implementeren van nieuwe releases of oplossingen
 • integreren van veranderingen in de lokale of externe ICT-omgeving
 • borgen van documentatie en procedures rondom gebruik van applicaties
 • zorgen voor een veilige, betrouwbare ICT-omgeving met herstelopties
Uitbesteding applicatiebeheer

Angarde biedt bedrijven volledige of gedeeltelijke ontzorging van het beheer van geïmplementeerde of nog te implementeren  specifieke applicaties. Angarde denkt met je organisatie mee en adviseert en implementeert desgewenst de mogelijke oplossing. Met de remote applicatiebeheer diensten kan Angarde systemen en databases op afstand beheren en onderhouden. Dit biedt voordelen voor jouw organisatie. Je hoeft immers geen eigen beheerder in loondienst te nemen, hetgeen aanzienlijk in de beheerkosten scheelt. Bovendien wordt de dienstverlening geheel opgesteld naar de specifieke wensen van jouw organisatie. En omdat systemen en databases continu door Angarde worden bewaakt, kan snel ingegrepen worden voordat gebruikers hier last van ondervinden. Angarde levert haar diensten voor een vaste prijs op basis van een overzichtelijke Service Level Agreement (SLA). In de SLA zijn alle afspraken omtrent het remote beheer vastgelegd.

Vraag ons naar de mogelijkheden voor remote beheer van jouw applicaties. Neem direct contact met ons op en bel +31 30 6667200.

Databasebeheer

Databases en application servers zijn belangrijke onderdelen van uw infrastructuur, on premise dan wel in de cloud. Deskundig beheer is noodzakelijk om de infrastructuur optimaal te laten presteren.

Oracle Database en middleware

Het fundament van de Oracle technology stack wordt gevormd door de Oracle Database en application server (WebLogic Server). Hoewel de producten van Oracle op zich steeds minder ‘continue’ aandacht vereisen, blijft monitoring, pro-actief beheer en adequate probleemoplossing van groot belang. Performance tuning van uw infrastructuur valt hier ook onder. De Oracle Enterprise Manager (OEM) is een uitstekend tool hiervoor, en Angarde heeft gemotiveerde en gecertificeerde DBA’s en middleware specialisten in dienst die je ondersteunen.

Hybride omgevingen

Vaak komen de database consultants van Angarde bij hun opdrachtgevers in aanraking met een hybride database- en/of middleware-architectuur. Naast producten van Oracle gebruiken klanten bijvoorbeeld ook andere databases als PostgreSQL, MySQL en Microsoft SQL Server, of andere applicatieservers als Tomcat en JBoss. De database en middleware specialisten van Angarde hebben dan ook vaak aanvullende kennis van en ervaring met deze producten.

Heb je behoefte aan ondersteuning door een deskundige partij, neem dan direct contact met ons op en bel +31 30 6667200.

Microsoft
Outsystems
Java
Oracle