Tegenwoordig is het ondenkbaar dat bedrijven geen informatie uitwisselen. Overal waar organisaties diensten of producten leveren, vindt informatie-uitwisseling plaats. Denk aan een afspraakbevestiging die je zo aan je klant gaat versturen, omdat je daar morgen een afspraak mee hebt. Of de PowerPointpresentatie die je verstrekt aan je collega’s, zodat jullie straks goed voorbereid verder kunnen met het project.

Infrastructuur

Die informatie-uitwisseling vindt niet alleen meer in de eigen infrastructuur plaats. Veel bedrijven werken volledig in de cloud. Ook bestaan er hybride combinaties, waarbij de eigen infrastructuur is gecombineerd met cloudoplossingen. Feit is dat iedereen mobiel is. Je kunt ervoor kiezen om thuis te werken, bij de klant, op kantoor of zelfs onderweg naar een afspraak. Deze ontwikkeling zorgt ervoor dat we meer vrijheid hebben. Dat is allemaal heel mooi, maar er is ook een uitdaging. Want hoe weet je zeker dat jouw bedrijf goed is beveiligd?

Data loss is een veelvoorkomend probleem. De oorzaken zijn legio. Malware- en phishingmails bijvoorbeeld kunnen grote schade toebrengen aan uw bedrijf. Bedrijfsgegevens kunnen op straat komen te liggen. Uw bedrijfsimago kan grote schade oplopen. Er kunnen gegevens worden gestolen. De hacker kan uw bedrijfswebsite aanvallen en offline halen.

Bedreiging

Maar niet alle bedreigingen komen van buitenaf. Ook je eigen medewerkers kunnen, vaak zonder dat ze het zelf weten, een grote bedreiging vormen voor jouw bedrijf. Doordat ze hun wachtwoorden en accounts niet goed beveiligen bijvoorbeeld. Of een rapport opstellen op hun eigen apparaten, met een geïnfecteerde versie van de daarop gebruikte software. Vervolgens wordt het geïnfecteerde bestand de organisatie ingebracht. Vaak komt u daar achteraf pas achter, als je daar al achter komt. Of denk aan een USB-stick, waar een virus op blijkt te staan. Omdat deze is geïnfecteerd op een andere computer zonder dat je hier vanaf wist.

Microsoft Office 365 zorgt ervoor dat deze bedreigingen tot het verleden horen. Microsoft bevat ingebouwde beveiligingsoplossingen, zodat je niet meer wakker hoeft te liggen over beveiligingsgevaren. Bovendien kun je sneller reageren als er een beveiligingsrisico optreedt.

Mogelijkheden

Microsoft Office 365 bevat mogelijkheden zoals de Intelligent Seccurity Graph. Deze zorgt ervoor dat je bedreigingen snel kunt opsporen en biedt reacties op basis van beveiligingsinformatie, machine learning en gedragsanalyse. Documenten en e-mails kun je versleutelen. Ook zijn er bedreigingsbeveiligingen en beveiligingsbeheer.

Alles om veilig samen te kunnen werken in de cloud. Deze beveiligingsfuncties zijn afgestemd op het type bedrijf. Zo is Microsoft 365 E5 speciaal gemaakt voor grote ondernemingen en Microsoft 365 Business voor het MKB.

Cyberbeveiliging

Het blijkt in de praktijk vaak lastig te zijn om werken in de cloud goed in te richten en op een goede manier in te spelen op cyberbeveiliging. Angarde helpt je om de juiste keuzes en afwegingen te maken. Zodat jij je bezig kunt houden met de bedrijfsvoering. Zonder wakker te liggen over data loss en cyberbeveiliging.

Wil je geen zorgen over cyberbeveiliging? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.