Cloud Server

Het is niet meer noodzakelijk om je hardware in je eigen serverruimte onder te brengen. Het is zelfs niet meer nodig om de eigenaar van de hardware te zijn. Cloud omgevingen hebben een zeer hoge beschikbaarheid, kennen een zeer geavanceerde beveiliging en kunnen flexibel mee schalen met de behoefte van je organisatie. Werken in de cloud betekent dus continuïteit, gemak en kosten efficiency. Wij helpen je graag te bepalen welke vorm het beste bij jouw situatie past.

Angarde biedt veilige en betrouwbare Cloud Server oplossingen aan via de razendsnelle en optimaal beveiligde datacenters van Microsoft (Azure platform) of van een van onze andere professionele datacenter partners.

 

 

Cloud Server toepassingen

Cloud Servers kunnen worden ingezet als centrale toegangsserver en als applicatie server voor bijvoorbeeld standaard Office toepassingen maar ook voor bedrijfsspecifieke applicaties of maatwerk applicaties. In de meeste gevallen kunnen deze probleemloos naar de Cloud Server omgeving worden overgezet.

De capaciteit van de cloud servers is flexibel op- en af te schalen. Indien meer capaciteit benodigd is kan een server eenvoudig extra resources toegewezen krijgen. Andersom kan bij een lagere capaciteitsbehoefte gekozen worden voor een minder zwaar uitgerust server model.  Ook kan bijvoorbeeld door toepassing van een ‘ burst’ server model ‘gespaard’ worden voor pieken in de belasting zonder direct naar een zwaarder model te moeten overstappen.

In combinatie met Azure AD Federation Services kan Single Signon worden gerealiseerd zodat gebruikers maar één keer hoeven in te loggen voor geautoriseerde toegang tot de verschillende systemen, applicaties en data,

Niet alleen de bedrijfsapplicaties kunnen naar de cloud worden gebracht maar ook de eigen Windows Desktops van de gebruikers, Hiermee wordt veilig werken op de cloud mogelijk gemaakt vanaf willekeurige apparaten. Of je nu gebruik maakt van een desktop computer, laptop, Mac, tablet of ander mobile device, je logt in op je eigen Windows Desktop. Deze manier van werken is veilig, snel en betrouwbaar. Alles staat op êên centrale plek in de cloud.

6 voordelen van Cloud Server

 1. Altijd en overal beschikbaar
  Met de Cloud Server oplossing van Angarde heb je altijd en overal toegang tot je bedrijfsnetwerk en je vertrouwde programma’s en bestanden. Waar je ook bent: op kantoor, thuis, bij de klant of onderweg. En op elk apparaat: PC, laptop, tablet en smartphone.
 2. Kostenbesparingen
  Een andere belangrijke reden om te overwegen over te stappen naar cloud services is kostenbesparing. Er is geen investering meer nodig in eigen hard- en/of software. Je betaalt een vast bedrag per server per maand.
 3. ICT-kosten inzichtelijk
  Doordat vooraf alle kosten met betrekking tot software, onderhoud, support en ook eventueel hardware inzichtelijk zijn, kun je de  kosten voor ICT vooraf begroten. Je weet precies waar je aan toe bent.
 4. Lage risico’s
  Met een cloud oplossing kun je makkelijk weer stoppen. Kwestie van uitproberen en als het niet bevalt gewoon stoppen. Omdat een cloud dienst per maand wordt betaald, hoeft dan ook niet langer voor de dienst betaald te worden.
 5. Flexibel en schaalbaar
  Nieuwe medewerkers of bijvoorbeeld schijfruimte eenvoudig toevoegen zonder investeringen of lange wachttijden. Dit geldt ook voor het verwijderen, wat een voordeel kan zijn als bijvoorbeeld veel tijdelijke medewerkers worden ingezet.
 6. Veiligheid
  Je programma’s en bestanden staan altijd op goed beveiligde externe servers in meerdere datacenters in de Europese Unie. Onder  EU wetgeving. De servers zijn standaard redundant (dubbel of meervoudig) uitgevoerd zodat je altijd kunt werken, zelfs bij een eventuele storing in een van de datacenters.

Maak met Angarde de overstap naar Cloud Server

Onze consultants geven je graag een deskundig advies over een mogelijke overstap naar Cloud Server. We laten zien wat de functionele en technische mogelijkheden zijn en geven je helder inzicht in zowel de kosten als de besparingen die je kunt realiseren. Angarde heeft uitgebreide ervaring met Cloud (shared, private en hybride) oplossingen, traditionele IT oplossingen, IT infrastructuur management en IT beveiliging. Wij helpen je  graag met advies of strategische input.

 

Hoe kan Angarde je helpen?

 • Implementatie en inrichting van Cloud Server(s)
 • Installatie/migratie van de bedrijfsapplicaties op de Cloud Server
 • ADFS implementatie ten behoeve van eventuele Active Directory koppeling met Office 365
 • Aanpassen van de lokale omgeving, werkplekken e.d. voor het gebruik met Cloud Server
 • 24x7 monitoring van Cloud Server omgeving
 • Technisch beheer, onderhoud en beveiliging van de Cloud Server omgeving
 • Servicedesk voor advies of support.

Heb je een vraag, wij helpen je graag verder.

Informatie inspireert! Wil je advies van een van onze consultants, een project opstarten voor (her-)inrichting van je ICT-infrastructuur en migratie van je server(s) naar de cloud of gebruik maken van onze andere cloud diensten? Wij helpen je graag. Neem contact op en bel ons op +31 30 6667200.

Microsoft
Outsystems
Java
Oracle