Low-code

Applicatieontwikkeling en -beheer kan in veel gevallen sneller en goedkoper, als daarvoor maar de juiste methodes en tools worden ingezet. Gebruik van RAD en low-code tools in combinatie met agile werken maakt deze versnelling en kostenbesparing absoluut bereikbaar. De tools die Angarde bij voorkeur hanteert zijn:

  • het gratis Low-code/RAD ontwikkeltool Oracle Application Express
  • het point-and-click zakelijke productiviteits platform van Microsoft PowerApps
  • het hoog-productieve platform OutSystems

 

 

Een moderne ontwikkelomgeving binnen de Oracle development stack betreft Oracle Application Express, kortweg APEX. APEX is een low-code Rapid Application Development tool voor het realiseren van applicaties op de Oracle database. APEX is een gratis product dat onderdeel uitmaakt en bijgeleverd wordt bij alle versies van de Oracle database.

Met APEX kan een korte ontwikkelcyclus gerealiseerd worden voor web-gebaseerde applicaties. De schaalbaarheid is bijna gelijk aan die van de onderliggende database: het framework zelf voegt slechts een te verwaarlozen overhead toe aan een pagina-aanvraag. De efficiëntie van de onderliggende query’s bepaalt dus grotendeels de responsetijd.

Zowel de met APEX gerealiseerde applicaties als de ontwikkelomgeving zijn volledig web-based en kennen een uiterst flexibele User eXperience (UX), geschikt voor verschillende type devices. Doordat de applicaties geïntegreerd zijn met de Oracle database zijn aspecten als performance, schaalbaarheid en security gewaarborgd.

 

Microsoft PowerApps is een service waarmee je zakelijke apps kunt bouwen die in een browser of op een telefoon of tablet worden uitgevoerd. PowerApps vormt samen met Flow en Power BI het Microsoft Power Platform. Je hebt geen ervaring met codering nodig. Bouw snel apps dankzij de ‘aanwijzen en klikken’-aanpak. Maak een keuze uit de vele sjablonen of begin volledig opnieuw. Koppel je app eenvoudig aan gegevens en gebruik Excel-achtige expressies om eenvoudig logica toe te voegen. Publiceer je app op internet en/of voor iOS, Android of Windows 10. Zo eenvoudig kan het zijn.

A Dynamics 365 PowerApps Overview functions

Voor alle apps zijn er gegevens nodig. Met de meer dan 200 connectoren voor vele populaire cloudservices is het eenvoudig om  gegevens beschikbaar te maken voor apps, zelfs jouw on-premises gegevens. De Common Data Service is het gegevensplatform dat bij PowerApps wordt geleverd en waarmee je bedrijfsgegevens kunt opslaan en in een model kunt opnemen.  Er kan aan de hand van Azure Functions of aangepaste connectoren verbinding worden gemaakt met aangepaste en verouderde systemen.

 

Het ontwikkelplatform van OutSystems is uitermate geschikt voor het ontwikkelen van businessapplicaties. OutSystems versnelt als low-code platform de ontwikkeling van bedrijven en biedt de mogelijkheid zonder veel inspanning gebruik te maken van de nieuwste technologieën als mobile first, responsiveness en Cloud technologie. OutSystems is inzetbaar voor grootschalige ontwikkeling van primaire businessapplicaties; het digitaliseren van hun klantgerichte processen bovenop bestaande systemen en het ontwikkelen van losse apps voor klanten en/of medewerkers.

Ook kan het met zijn ‘bimodal’-aanpak en krachtige integratielaag eenvoudig en snel worden gekoppeld aan bestaande systemen. OutSystems is het meest uitgebreide platform voor het ontwikkelen, uitrollen, aanpassen en beheren van op maat gemaakte mobiele- en webapplicaties. De uitgebreide functionaliteit verbetert de adoptie van applicaties als ook de algehele gebruikerservaring, Verder bevat het platform uitgebreide mogelijkheden voor applicatie-lifecyclemanagement, prima aansluitend bij de behoefte van enterprise level organisaties.

Heb je een vraag, wij helpen je graag verder.

Informatie inspireert! Wil je een één van onze experts inhuren, een applicatie of moderne web of mobile app door ons laten ontwikkelen of een software development project aan ons uitbesteden? Wij helpen je graag. Neem contact op en bel ons op +31 30 6667200.

Microsoft
Outsystems
Java
Oracle