APEX

Oracle Application Express (APEX) is een low-code ontwikkelplatform waarmee je verbluffende, schaalbare, veilige apps kunt bouwen met enterprise-class functies, die overal kunnen worden ingezet.

Met Oracle APEX en lage code kan je organisatie flexibeler zijn – sneller, goedkoper en consistenter oplossingen ontwikkelen en zich gemakkelijk aanpassen aan veranderende eisen. Oracle APEX minimaliseert de complexiteit van veelzijdige applicaties en biedt ontwikkelaars de mogelijkheden die ze nodig hebben om zakelijke problemen op te lossen zonder dat ze experts hoeven te worden in uitgebreide webtechnologieën.

Multiple DevicesPowered by Oracle

Oracle APEX is een volledig ondersteunde gratis functie van Oracle Database. Dit betekent dat als je over Oracle Database beschikt, je Oracle APEX ook al hebt. Je kunt Oracle APEX eenvoudig downloaden en installeren op je bestaande Oracle Database! Een van de grootste voordelen van Oracle APEX is dat je native toegang hebt tot alle mogelijkheden van Oracle Database.

Flexibele User eXperience – Korte ontwikkeltijden

Zowel de met APEX gerealiseerde applicaties als de ontwikkelomgeving zijn volledig web-based en kennen een uiterst flexibele User eXperience (UX), geschikt voor verschillende type devices. Doordat de applicaties geïntegreerd zijn met de Oracle database zijn aspecten als performance, schaalbaarheid en security gewaarborgd. APEX ondersteunt de developer in het ontwerpen, ontwikkelen en implementeren van gebruiksvriendelijke, responsieve, database-driven applicaties. Hiervoor is alleen een browser benodigd en een connectie met de onderliggende database.

Met APEX kan een korte ontwikkelcyclus gerealiseerd worden voor web-gebaseerde applicaties. De schaalbaarheid is bijna gelijk aan die van de onderliggende database: het framework zelf voegt slechts een te verwaarlozen overhead toe aan een pagina-aanvraag. De efficiëntie van de onderliggende query’s bepaalt dus grotendeels de responsetijd.

EBS maatwerk tot Forms modernisering en Complete applicaties

APEX developmentWerd APEX in eerste instantie voornamelijk toegepast om add-ons te realiseren op reeds bestaande Oracle applicaties, waar maatwerk op de Oracle E-Business Suite een mooi voorbeeld van is, steeds vaker worden complete applicatie gerealiseerd met behulp van APEX. Verder is het relatief eenvoudig om APEX-applicaties middels de cloud beschikbaar te stellen aan de gebruikers.

Voor het moderniseren van legacy Oracle Forms applicaties is APEX het ideale tool. Onze ontwikkelaars kunnen bestaande applicaties geschikt maken voor web, mobile of cloud en hierbij zoveel als mogelijk bestaande database functionaliteit behouden. APEX heeft het voordeel dat het snel opgepikt kan worden door traditioneel geschoolde Forms ontwikkelaars.

Wij hebben ervaring met het moderniseren van legacy Oracle Forms applicaties en ondersteunen je hierbij graag en nemen je alle zorgen uit handen.

Heb je een vraag, wij helpen je graag verder.

Informatie inspireert! Wil je een één van onze APEX-experts inhuren, een project opstarten voor ontwikkeling van een applicatie of moderne web app, of een Forms applicatie moderniseren? Wij helpen je graag. Neem contact op en bel ons op +31 30 6667200.

Microsoft
Outsystems
Java
Oracle