Azure

Microsoft Azure is een razendsnel, veelzijdig en flexibel cloudplatform dat door organisaties breed kan worden ingezet. Het biedt onder andere de volgende functionaliteit: servercapaciteit, uitwijkmogelijkheden, back-up en recovery, analyse big data, IoT, hybride integratie, identiteits- en toegangsbeheer, ontwikkelaarsservices, beheer en beveiliging. Het ondersteunt vrijwel alle besturingssystemen, programmeertalen, frameworks, databases en devices.

 

Geografische spreiding

 

Het Azure Cloudplatform is wereldwijd beschikbaar en draait op een netwerk van door Microsoft beheerde datacenters in 40 regio’s. Wanneer je alleen in de EU of alleen in Nederland actief bent, kun je ervoor kiezen uitsluitend gebruik te maken van datacenters in de EU. Eén van deze datacenters staat zelfs in Nederland.

Veiligheid

Microsoft Azure voldoet zowel fysiek als digitaal aan de zwaarst mogelijke beveiliging. Het helpt je data en applicaties te beschermen door middel van zorgvuldige methodes en procedures voor het beheer en door alle aandacht te geven aan beveiliging, privacy, compliance en transparantie.

Meer informatie over de beveiliging vind u op de website van Microsoft.

Migratie servers naar Azure

Je bestaande automatisering, zeker als deze op Windows draait, kan vaak eenvoudig naar Azure worden gemigreerd. De oude interne servers kun je zo zonder grote investeringen vervangen door (virtuele) servers in de Cloud. Natuurlijk kan dit ook gefaseerd plaatsvinden en kun je indien gewenst ook eerst proefdraaien. Mengvormen (of hybride vormen zoals dat wel genoemd wordt) van Azure met lokale systemen zijn ook een optie. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om backups van je lokale systemen online in Azure te maken. Je bespaart daarmee kosten en bij een calamiteit ben je dan snel weer in de lucht.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie?

Zoek je advies en hulp bij de overstap naar Azure? Of heb je andere vragen over bijvoorbeeld de kosten van Azure, beveiliging of het inpassen in je huidige IT-infrastructuur? Een van onze Azure consultants kijkt graag mee naar de mogelijkheden voor jouw organisatie.

Heb je een vraag, wij helpen je graag verder.

Informatie inspireert! Wil je één van onze Azure consultants inhuren voor advies of implementatie en migratie ? Wij helpen je graag. Neem contact op en bel ons op +31 30 6667200.

Microsoft
Outsystems
Java
Oracle